Unelte care nu trebuie să lipsească din trusa de grădinărit

Fie ca este vorba de gradinari incepatori, amatori sau profesionisti, cu o mica gradinita de flori sau o bucata de pamant in care cultiva fructe, legume sau verdeturi, cu totii au nevoie de unelte de gradinarit pentru a face fata provocarilor din orice anotimp.

De la inceputul timid al primaverii si pana toamna tarziu, gradina necesita foarte multa munca si migala. De la plantarea pomilor pana la toaletarea lor, de la plantarea legumelor pana la greblarea frunzelor, ce trebuie sa contina trusa de gradinarit pentru cei care isi doresc sa manance mai sanatos si sa se bucure de flori proaspete?

Unelte de gradinarit indispensabile

– Inainte de a se apuca de orice activitate in gradina, oamenii trebuie sa isi puna manusile in maini, pentru a evita incidentele neplacute. Cizmele si sortul de gradinarit cu buzunare sunt oricand utile.

– Sapa reprezinta unealta de baza a gradinarilor si a agricultorilor, utila pentru a afana pamantul si pentru a elimina buruienile mari.

– Cazmaua este utilizata pentru a sapa terenul mult mai adanc, pentru plantarea pomilor in cazul in care are coada lunga, dar si pentru saparea santurilor si alte lucrari ce tin de agricultura, daca are coada scurta.

– Grebla si furca au roluri importante in gradina, ajutand gradinarii sa indeparteze buruienile, sa aereze pamantul si sa faca curatenie.

– Foarfeca de gradina este ideala pentru a taia crengutele uscate de pomi si pentru a taia via la inceputul primaverii.

– Tarnacopul ajuta la spargerea buturilor si bolovanilor, dar si la saparea unui teren pietros.

Nu in ultimul rand, gradinarii nu ar trebui sa uite si de topor sau de fierastrau pentru toaletarea si taierea pomilor si arbustilor precum si pentru alte treburi gospodaresti.

Related Posts

Lasă un răspuns