Obiective turistice pentru cei care vizitează Croația

Desi Grecia, Italia, Anglia, Spania sau Franta sunt cele mai cautate tari cand vine vorba de petrecerea unui concediu sau a unui city break, iata ca oamenii incep sa isi indrepte atentia si catre tari mai putin dezvoltate din punct de vedere turistic, precum Croatia.

Croatia este o tara fermecatoare, situata in Europa cu deschidere la Marea Adriatica, plina de bogatii naturale, istorice si culturale. Croatia a devenit in ultimii ani destinatia turistica favorita atat a romanilor cat si a persoanelor din intreaga lume.

Fie ca se afla in Croatia in interes de afaceri sau pentru a vizita pur si simplu tara, un circuit in cele mai frumoase locuri din aceasta tara este util tuturor turistilor.

In primul rand, capitala Croatiei este locul are se distinge printr-un amestec de nou si vechi, de cetate veche si loc cosmopolit. In centrul orasului se afla centrul vechi, bogat in monumente, muzee si alte obiective turistice, insa un tur al orasului trebuie sa includa sio vizita la gradina botanica, catedrala ortodoxa, gradina zoologica si fortareata Medvedgrad.

De asemenea, o vizita in Croatia trebuie sa includa si obiectivele turistice din Plitvice, precum marile lacuri si parcul national, monumente UNESCO. Aceasta zona naturala cu peisaje ce taie rasuflarea oricui este absolut impresionanta iar fauna si flora sunt deosebite, apele de un albastru ireal si o limpezime profunda fiind centrul de atractie.

Dupa aceste obiective turistice, in Croatia oamenii mai pot vizita Zadar, cel mai mare oras din Dalmatia, un centru al istoriei si culturii cu o importanta culturala si arhitecturala majora.

Aici pot fi vizitate muzeul de arheologie, forumul roman, biserica Sf. Donat si catedrala Sf. Anastasia. Vizita in Croatia nu trebuie sa se opreasca aici, ci sa includa si unul din cele mai frumoase orase mediteraneene, Dubrovnik, denumit Perla Marii Adriatice, de o bogatie arhitecturala si istorica unica in Europa.

Related Posts

Lasă un răspuns